Ventspils Augstskolā notika profesora Jura Baldunčika piemiņai veltīts atmiņu pasākums

1

Ventspils Augstskolas (VeA) Tulku ielā, kā tiek dēvēts augstskolas A korpusa ceturtais stāvs, kurā atrodas Tulkošanas studiju fakultātes pārstāvju kabineti, šā gada 29. novembrī notika profesora Jura Baldunčika piemiņai veltīts atmiņu pasākums.

Ventspils Augstskolas (VeA) Tulku ielā, kā tiek dēvēts augstskolas A korpusa ceturtais stāvs, kurā atrodas Tulkošanas studiju fakultātes pārstāvju kabineti, šā gada 29.novembrī notika profesora Jura Baldunčika piemiņai veltīts atmiņu pasākums.

Pasākums tika atklāts ar svinīgiem ievadvārdiem un kabineta plāksnes atklāšanu pie profesora Jura Baldunčika darba telpas Tulku ielā, kur bija iespēja ielūkoties viņa darba vietā un aplūkot grāmatas, ko augstskolai dāvinājis profesors. Pasākuma otrā daļa norisinājās VeA bibliotēkā, kur sanākušie kavējās atmiņās, lasot atmiņu stāstus, atceroties interesantākos un vērtīgākos kopā pavadītos brīžus ar profesoru Juri Baldunčiku.

Profesors strādājis augstskolā visus 25 tās pastāvēšanas gadus no pirmās tās dibināšanas dienas, tāpēc kolēģu atmiņas par profesoru apvij ne viens vien interesants stāsts, kas pierāda to, ka Juris Baldunčiks VeA bija īpaši cienīts un augsti vērtēts.

“Gaitenis pilns, students pie studenta un tad no kāda kabineta iznāk kungs gaišās drānās – tāds amerikānisks, atbrīvots, smaidīgs, joko. Kopā ar augstskolas vibrējošo, dinamisko atmosfēru tas absolūti apbūra,” neliels fragments no kolēģes Ievas Vizules atmiņām par Juri Baldunčiku.

Profesors Juris Baldunčiks VeA paliks godāts kā ilggadējs darbinieks ar augstiem sasniegumiem un milzīgu ieguldījumu augstskolas attīstībā, ko vienmēr veica ar milzīgu atbildības sajūtu.  Profesors savulaik dalījies ar atziņu: “Ikviens ir atbildīgs par latviešu valodu.”

28

Autors: Ventspils hronikas arhīvs


0 komentārs


Pilsētas pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture