Jaunie viesmīlības un ēdināšanas profesionāļi sacentīsies trīs meistarības konkursos

1

2025. gada 8. decembris Ventspils tehnikumā kļūs par jauno viesmīlības un ēdināšanas nozares profesionāļu satikšanās vietu. Vienā dienā notiks trīs profesionālās meistarības konkursi, kuros jaunieši demonstrēs savas zināšanas, prasmes un radošumu: “Monin CUP Junior 2026” atlases konkurss, “Ēdienu gatavošanas” meistarības konkurss un “Restorānu serviss” konkurss.

Konkursi ļaus izvērtēt dalībnieku meistarību un gatavību jauniem profesionālajiem izaicinājumiem. Uzvarētāji iegūs tiesības startēt valsts un starptautiska līmeņa konkursos.

“Monin CUP Junior 2026” atlases konkurss

“Monin CUP Junior” ik gadu kļūst par vienu no prestižākajiem jauno bārmeņu un viesmīļu konkursiem. 8. decembrī norisināsies Ventspils tehnikuma atlases kārta, kurā dalībnieki gatavos bezalkoholiskos kokteiļus, ievērojot profesionālos standartus un parādot radošu pieeju garšu un sastāvdaļu kombinācijās. Konkurss notiks vienā kārtā, un uzvarētājs būs dalībnieks ar visaugstāko punktu skaitu.

Dalībnieki sacentīsies, demonstrējot:

  • kokteiļu garšas un smaržas inovācijas,
  • vizuālo noformējumu un ilgtspējas risinājumus,
  • precizitāti izpildē un profesionālu prezentāciju žūrijai.

Jauniešu veikumu vērtēs Pasaules kokteiļu čempionāta uzvarētāji, bārmeņi Andris Reizenbergs un Linards Gruntmanis.

Meistarības konkurss “Ēdienu gatavošanā”

Šī gada konkursa tēma — “Virtuve bez atkritumiem”, uzsverot ilgtspējas un Zero Waste principu nozīmi mūsdienu gastronomijā. Konkursa dalībnieki četrās stundās gatavos pamatēdienu un desertu, kur pamatēdienā obligāti jāizmanto vistas krūtiņa un biete, savukārt deserts būs eklērs ar klasisko vārīto krēmu.

Vērtēšanā īpašs uzsvars tiks likts uz:

  • gatavošanas tehniku daudzveidību,
  • garšas un produktu saderību,
  • Zero Waste principu ievērošanu,
  • higiēnu, darba organizāciju un pasniegšanas kultūru.

Jauniešus vērtēs Ventspils tehnikuma absolvente, EuroSkills2025 konkursa dalībniece Avigeja Doronina, “SkillsLatvia” konkursante Kate Freināte un restorāna “RO Bread” īpašnieks un šefpavārs Roberts Ozoliņš.

Meistarības konkurss “Restorānu serviss”

“Restorānu serviss” konkurss vienuviet apvienos vairākus viesmīļa profesijas aspektus — no komunikācijas un galda klāšanas līdz kafijas pagatavošanai, vīna pasniegšanai un dažādu ēdienu un dzērienu prezentēšanai. Konkursa uzdevumi atspoguļo reālas situācijas no profesionālās vides.

Dalībniekiem būs jādemonstrē:

  • galda klāšana un salvešu locīšana,
  • espresso un cappuccino pagatavošana,
  • bezalkoholiska kafijas kokteiļa radīšana,
  • vīna prezentēšana un pasniegšana,
  • sendviča un augļu plates sagatavošana,
  • profesionāla komunikācija angļu valodā.

Katra uzdevuma izpildē tiks vērtētas tehniskās prasmes, etiķete, precizitāte un spēja strādāt dinamiskos apstākļos.

Konkursā “Ēdienu gatavošanas” jauniešus vērtēs Restorāna “Whitehouse” direktore Inese Vīcupa, Artis Melbārdis no Whitehouse restorāns un Anete Emīlija Urbāne no restorāna “Ferma”.


Pārvalde

Dome, sēdes, politika, dokumenti

Aktualitātes

Kultūrā, Sportā, Uzņēmējdarbībā u.c.

Jūs jautājat, pašvaldība atbild

Uzdodiet mums jebkurus jautājumus.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības iestādes

Informācija, kontakti, e-pakalpojumi

Kalendārs

Pasākumu un notikumu kalendārs

Par Ventspili

Dzīve Ventspilī, vide, fakti, vēsture